Lavastan pratik pizza nasıl yapılır? Lavaştan pizza tanımı
Pizza hem doyurucu hem de lezzetli bir yemek olduğu için herkes tarafından sevilir. İçeriğindeki malzemeler talebe göre değişebildiği için her zevke hitap etmektedir.
Evde lezzetli bir pizza yapmak için hamuru yoğurmak ve mayalandırmak gerekir. Hamur yoğurup mayalandırma imkanı olmayan bireyler için pizza ustalarına yardımcı olacak, on dakikada hazırlayabileceğiniz pratik bir pizza tarifi derledik.
Aşağıdaki adımları takip ederek istediğiniz malzeme ile hızlı bir şekilde pizzanızı yapabilirsiniz. Mayalı hamura benzemeyecek bir lezzetle karşınızda. Lavaştan pratik pizza tarifi…
LAVAŞTAN PRATİK PİZZA TARİFİ
2 KİŞİ / HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 15 DAKİKA
Malzemeler;
- 3 lavaş,
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
- 18 dilim sucuk,
- 4 adet dilimlenmiş mantar,
- ½ su bardağı dilimlenmiş zeytin,
- 5 adet çeri domates,
- 1 yemek kaşığı domates salçası,
- 1 çay kaşığı sıcak su,
- Tuz, kekik, kırmızı biber, kimyon vb.
- Zeytin yağı
Yapılışı:
- Lavaş büyüklüğünde bir tavaya zeytinyağını dökün ve her yerine fırçayla yayın.
- Derin bir kaseye sıcak su, salça ve baharatları koyup karıştırın.
- Lavaşlardan birini tavaya alıp üzerine sos karışımını yayın ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
- Üzerine ikinci lavaşı koyup aynı işlemleri tekrarlayın.
- En son lavaşı ekleyin ve üzerine tekrar sosu gezdirin.
- Ortadan ikiye kestiğiniz sucukları, mantarları, zeytinleri ve çeri domatesleri dizin.
- Kalan sosu malzemelerin üzerine gezdirin ve kaşar peyniri ile süsleyin.
- Tavanın kapağını kapatın ve orta-kısık ateşte alt lavaşın altı kızarana kadar kızartın.
- Lavaşlar kızardıktan sonra pizzayı servis tabağına alın ve tavayı tekrar yağlayın.
- Tavayı servis tabağına kapatın ve pizzanın üst kısmı tavanın dibine bakacak şekilde ters çevirin. Malzemelerin pişmesi için kapağı kapalı olarak 5 dakika kısık ateşte pişirin. Ve ocaktan alın.
Ve işte lavaştan yapılan pratik pizzanız, dilerseniz yeşilliklerle süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!